Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Snipe ή Split

Το Snipe είναι αγγλικό ρήμα από το οποίο προκύπτει ο γνωστός sniper (ελεύθερος σκοπευτής). Ingame σημαίνει αυτό ακριβώς: ''ακροβολιζόμαστε'' και καραδοκούμε σαν ελεύθεροι σκοπευτές να εξουδετερώσουμε κάποιον από τους τέσσερις αντίπαλους αρίστους, κόβοντας έτσι το τρένο που προορίζεται για την κατάληψη του χωριού μας. Σαν Split (διασπώ-χωρίζω), σημαίνει ακριβώς το ίδιο. Θα διασπάσουμε, θα κόψουμε δηλαδή το αντίπαλο τρένο. Στην ελληνική ορολογία το βρίσκουμε και σαν ''σφήνα'' ή απλά κόψιμο τρένου/αρίστων.



Γενικά είναι μια αρκετά δύσκολη τεχνική που αν την επιχειρήσουμε μόνοι μας με ένα χωριό, είναι περισσότερο θέμα τύχης αν θα τα καταφέρουμε.

Τι είναι: Ας πούμε πως έρχεται τρένο αρίστων κολλητά μετά από εκκαθαριστικές. Συνήθως και οι πρώτοι 2 ή 3 αριστοκράτες του τρένου μπορεί να έρχονται μαζί με εκκαθαριστική, ενώ ο τελευταίος (που για τον αντίπαλο είναι αυτός που θα πάρει το χωριό) έρχεται με αμυντικό στρατό ώστε παράλληλα με την κατάληψη του χωριού να μετατραπεί αυτόματα σε άμυνα του για την αποφυγή reclaim. Αν λοιπόν στείλουμε μια άμυνα στο χωριό αυτό που θα μπει σφήνα μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου αρίστου, όχι μόνο θα κόψουμε το νομπλάρισμα, αλλά και θα προκαλέσουμε μεγάλες απώλειες στον αντίπαλο (αμυντικό στράτευμα ως επιτιθέμενο, συνοδεία του τελευταίου αρίστου, δεν έχει καμία τύχη).

Πως γίνεται: Μην βασιστείτε στην τύχη ή μόνο στον εαυτό σας. Πάρτε τους χρόνους και ενημερώστε τους συμπαίκτες σας. Όσο περισσότερες οι απόπειρες φυσικά, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες για snipe.

Τι να προσέξετε: Πάρτε σωστά τους χρόνους. Εκεί είναι το μυστικό της επιτυχίας! Με ψυχραιμία και να μην...τρέμει το χέρι σας! Προφανώς αναπροσαρμόζετε το στόχο σας ανάλογα με τις επιθέσεις που δέχεστε. Ο στόχος όμως είναι πάντα ίδιος: να κοπεί ένας αριστοκράτης από το τρένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: